ponedeljek, 16. julij 2012

Oranžna harmonija

Ja, kot kaže, bo zopet leto korenja, res je enormen, pa šele julij je (raste do zime).

Sicer pa buč polno, patišon inu hokkaido...

torek, 10. julij 2012

Za nazaj pa dons

Par fotk je še od sobote najprej štof za žar, spodaj je ena patišonka, enkratna za na žar, primorcem je bila zelo dobra tudi surova..

Nabral sm tud bučne cvetove, sm hotu solato narest, pa potlej pozabu, smo jih pa pojedl sred noči, ko je vsega zmanjkal in so zelo okusni (odstranl smo pestiče, ker so bojda grenki). Prouzaprou majo okus po bučnih semenih, ko jih cele prežvečš.
Sicer se mi zdi dežja lih prou, bomo vidl, koko se bo paradajz odzvou. Našu sm prvi feferon, kajenc, niti ni zlo pekoč, ampak majo še cajt.

Prvezu sm paradajz in porezu blitvo, je kr lepo ratala.

Sevede se pa vsa ta gomila noro zmanjša, ko jo zblanširaš.

Česni so smešni, enostročni, a okusni, kakopak..

Par stvari sm še postoru-usmeru buče in kumare proti ograji itd........

ponedeljek, 2. julij 2012

Ne vem več

Že neki cajta nism nč napisu. Na vrtu se nadaljujejo čudne zadeve vmes pa kšna cvetka. Buče so kr lepo začele delat, ampak jim ta suša ne gode preveč. Ugotovu sm, da majo tut pne rajš, da se jih zaliva h pri korenini. Sicer nekak tkole zgledajo..

Jagode so še sm pa ke, začuda je tut neki malin ratal.

Nenavadno je med drugim, da se je česen totalno začeu sušit on sm ga večji del kr vn populu. Je zlo mejhn, kakopak, pa zato zlo aromatičen. Spulu sm tut dva mega česna (še zmer ne vem, kako se zadevi reče). Sušit sm jih dou s stebli vred.

Paradajzi lepo nastavljajo plode, so pa zelo nizke rasti - nimam pojma, zakaj je temu tako. Generalno nobeni rastlini ne paše preveč tale vročina, še posebi, če ni dobr zakoreninjena. Edin papričice uživajo v teh temperaturah, sm pa ke jih je treba zalit seveda. Čebula tut že zgleda, kt da je za spult ampak bom šr mal pustu. En od česnov je v steblu naštimu potomce - smešna reč, so pa zelo šarf.

Nism šur, a sm zadovoln s sezono do zdej, nekam hitr se zadeve odvijajo