sreda, 25. april 2012

Štart

Mal kreše zopet, clo neki berivke pa par redkvic, bl za foro, kt kej druzga..Če bo toplo, bo čez en tedn štala pomoje. Posejou sm še mal rukole, da bo ves čas na voljo.

Ugotavljam, da so sončnice pravi pain in the ass, ker se na mestu, kjer je bla prejšno sezono ena, zasadi malo morje njih. Skratka, če jih je ne mislte za kalčke met, jih niti slučajn ne dt bliz vrta (razen, če jih populiš, preden začnejo cvetet/semenit).

torek, 24. april 2012

Tema

Ni kej napisat, na vrtu je relativn dougcajt, dž pada - cisterna se polne, redkve rastejo pa solata..to je to

sobota, 21. april 2012

Prvi

Če ne štejem jesenskega motovilca in radiča, je to prvi pridelek. Slastna, rahlo pikantna kreša...

nedelja, 8. april 2012

Prpa

Jah, za vsak slučaj sm useen pokriu solato s kopreno. En del sm pustu odkrit, pa da vidmo, kaj bo s to zmrzaljo napovedano.

Mimgrede se je natekl že dobrih 550 litrov deževnce. Men se to zdi ful velik, glede na to, da sm cisterno nedolg nazaj postavu.

sobota, 7. april 2012

Kva bi?

Zunaj lepo dežuje, kar je krasno, cisterna se polni in tko. Posejal sem por, zrihtu travo, motovilc vn vrgu, ker je šu že skor v cvet, potlej preštihu tamkaj. Če verjameš, je že koren zuni (glej prvo sliko), kar bi me v normalnih razmerah vzradostilo, ampak ker za pondelk napovedujejo minus in slano, me malček skrbi. Moram se mal posvetovat, če bi s kopreno pokril vse skp.

Zarasl se je ceu kup topinamburjev, letos jih bom seveda uporabil v kuhinji, ker se zelo okusni in zdravi bojda. Je tut edina vrsta krompirja, ki se ga lahko je surovega.

Mal sm še posedel pred lopo in skidnu.

četrtek, 5. april 2012

Cesen in cebula

Česen je pršu vn, tko da očitno niti ni tok slab tist moj lanski, kvazi semenski torej.

Tut čebula pridno raste..

Doma pa pridno kalijo papričice, noro hitr so vn pršle, predvsem habaneroti. Ugotavlam torej, da je pomembno, v kakšni zemli kališ, lani je bla namreč zelo težka (direkt z vrta, če verjameš) in so papričice začele kalit zlo pozno po tem, ko sem semena dal v zemljo (glej lanske poste, kako točn je potekal).

Kva je to?

Spet me neku zeza tale blogger..