sobota, 16. april 2011

Golazen!

No so se že pojavl prvi nebodigatrebi na ribezu. Govora je o listnih ušeh (tistih zelenih), ki se zaredijo takole pod listom in potem le-ta dobi takele gube, k so na pogled zlo neapetitlih. lani sem se jih loteval s pripravkom iz nekega olja, pa se ni preveč obnesl. Letos bom sam naredu pripravk iz žajfnce ter sode bikarbone - bojda je to učinkovito proti vsem sortam uši.Sicer kšnga posebnga škodljivga učinka za ribez nism opazu lani, ampak je gotov bolš, če te golazni ni.

Tkole to zgleda še pod listom.


Odloču sm se, da porežem en del špinače za pojest in populim (ter seveda tut pojem) tist del, kjer je rasla špinača sorte matador, če se ne motm, ker je slabš uspevala kot norvak, pa še plac sm rabu za kumare in buče zasadit. Vn je je pršlo kr eno mercator vrečko, za en kosiu bo.



Tukile prikaz razlike med omenjenima sortama, če sm iskren niti ne vem kera je kera, tko da na dan s predlogi.
Na koncu pa še ena zagonetka in sicer poišči vsiljivca...čus

4 komentarji:

  1. zakaj špinača in ne blitva?
    glasujem za ta zgornjo. ta spodnja fristajlerka je sicer bolj simpatična, ampak prala in blanširala bi pa rajši zgornji primerek. sosedaživa

    OdgovoriIzbriši
  2. blitva je bla švoh - ne vem zakaj.. sm jo že pred zimo posekou..oba primerka smo kljub glasovanju zaužili sami ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (zloben smeh)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ta špičasta špinača je Norvak.

    OdgovoriIzbriši
  4. o hvala anonimni, to mal spremeni post, norvak se slabo obnese

    OdgovoriIzbriši