torek, 10. maj 2011

Klasika

Bom kr ene par dni združu v en post, itak pa, kot je v navadai te dni, ni kej preveč dela na vrtu. Pobiram klasične pridelke, solate in redkvic je miljon, tko da šenkam ponavad.


Ene par paradajzov sm še dou v zemlo in sicer en volovc in pa en češnjevc. Če že morate sdaike kupovat, priporočam enga fotra na tržnici. Možakar je iz Trnovga in ma vse žive sadike in to relativno pocen. Da je iz Trnovga je fajn, ker namreč sadike iz Portoroža se najbrž klele neb isto obnašale ane. Paradajz posadimo v zemljo tkole postran, ker iz stebla poženejo korenine in se zatorej bolje zakorenini (ne vem če se lih dobr vid na fotki)..


Vse sorte buč(k) so že zunaj, kar me zelo veseli, upam sam, da ne bo kšne slane te dni zjutraj. Ko buče enkrat pridejo na površje, se njihova rast nadaljuje eksponento in hmal maš cel pragozd.


Med paradajze naj bi obvezno sodila tudi bazilika, ki naj bi ustvarjala dobro karmo za paradajz in se ga bolezni potlej nej ne bi dotikale, kva pa vem.



Spulu sm še por in odrezu mal zelene, ker bom namreč kurjo župo delu. Dougcajt skratka na vrtu, skrajn cajt, da jagode ordečé.

Ni komentarjev:

Objavite komentar