torek, 16. avgust 2011

Kar češ

Trava je kljub vročini lep ža cel poletje, brez zalivanja..Lušn ane?


Že dolg se nismo posvetiu tut tejle askadinji, sicer raste zlo počas, ampak nekak dela, pozim jo bo treba skor zihr pokrit..

Koren je letos fenomenalen, ampak ga bo treba kmal poruvat, ker se že mal suši tkole navrh.

Za malčko sm snedu en mlad por. Je zelo zelo aromatičen, bistveno bokj, kot kšna čebulca. Poprej sem požvečil še malo drobnjaka in je zlo fina zadeva, morm rečt.

Potlej sem vse skp še mal zalil, čeprou je blo še kr vroče. Paradajze zgolj h korenini, ostalo pa kar počez. Zalivam ne preveč, da se rastline ne razvadjo. Se mi zdi, da se to načelo kr obnese, kljub velki vročini in par dnevi brez vode, so rastline še kar pokončne, če se kej začne povešat je treba zalit. Korenja in pora ne zalivam, jasno (tut čebule in česna nism, kakopak). Razne jagode in podobne zadevšne dobr same po seb zadržujejo vlago (če so gosto posejane), tko da rabjo minimalno zalivanja.

Tule današnja bera, rešu sm še en hokkaido, zadeva gre namreč h koncu - mogoče zgodi, zdi se mi, da je mela buča vseen premal vode. Cayencov je ogromn, spet bo pouhn hadilnik. Bučke so nekak švoh letos, kot sm že pisu, ampak vseen jih je zadost za nas.

Tkole sm spakiru fefiče.

En del pa posušu, razrezu in hop v olivca.....

1 komentar: