torek, 22. maj 2012

čudn let

letos stvari nekam čudn rastejo, rukola recimo je zaendrek, zdej se neki kao zbuja, redkvice so švoh (kar ne pomen sicer, da so slabe), vse sadike papričic in paprik so na meji preživetja (razen par kupljenih), blitve od nikoder, maline počas rastejo, čebula že vsa pokrivlena (zgleda, ka da je že muha na delu, no na srečo jo po rasti dohiteva koren), peteršilja noro mal vn pršlo, skratka čudn je vse skp...so pa zato lepo začele jagode delat (slika), da solate ne omenjam k je je v izobilju in zelo je okusna (neki glavnate, neki pa berivke, katero režem, kot lani - se je zlo obneslo)..topinamburja bo dost, buče in kumare so lepo iz zemle pokukale, česn zgleda lep, no pa del čebule tut kar lep, kreše smo se že najedl, radič lanski zelo fin..v zemlji so sicer tut že razne sorte paradajzov, neki tut pod streho v teglcih, da bo vsaj kej od njih, glede na opisano stanje..sonca manjka, zmer neki ni u redu z vremenom..


2 komentarja:

  1. Res je čudn, isto se dogaja tudi z mojo zelenjavo. Rukola je v prvo prišla do velikosti 5cm in se totalno posušila, zdej sem jo še enkrat zasadu, pa tud slabo kaže. Blitve tud od nikoder, zelje tud nič kaj ne pokuka na plano. Jagode pa res, polna skleda. Korenček je tudi zelo švoh.

    Fajn buhti pa fižola, krompir, grah. Paradajz pa tko-tko, od kar je zunaj kot da nič več ne napreduje.

    A ti ga drgač maš v rastlinjaku, al pod odprtim nebom?

    OdgovoriIzbriši
  2. hm, pol smo že trije s podobnimi problemi, ne vem, kaj je to..mislm pa rukola, k je plevel prvovrstni..za paradajz je pomoje še cajt, tak butast vreme mu ne korist preveč. paradajz mam vedno pod milim nebom, je mal večja verjetnost, da zboli, ampak lani recimo je zbolel tut sosedom, k majo pokrite, tko da ne vem..lani je blo pol jeseni zlo suho vreme, kar je zlo izbojšal pogoje in je bla letina super..tko mal gemblam, če bo bo, če ne pač ne..

    OdgovoriIzbriši