ponedeljek, 2. julij 2012

Ne vem več

Že neki cajta nism nč napisu. Na vrtu se nadaljujejo čudne zadeve vmes pa kšna cvetka. Buče so kr lepo začele delat, ampak jim ta suša ne gode preveč. Ugotovu sm, da majo tut pne rajš, da se jih zaliva h pri korenini. Sicer nekak tkole zgledajo..

Jagode so še sm pa ke, začuda je tut neki malin ratal.

Nenavadno je med drugim, da se je česen totalno začeu sušit on sm ga večji del kr vn populu. Je zlo mejhn, kakopak, pa zato zlo aromatičen. Spulu sm tut dva mega česna (še zmer ne vem, kako se zadevi reče). Sušit sm jih dou s stebli vred.

Paradajzi lepo nastavljajo plode, so pa zelo nizke rasti - nimam pojma, zakaj je temu tako. Generalno nobeni rastlini ne paše preveč tale vročina, še posebi, če ni dobr zakoreninjena. Edin papričice uživajo v teh temperaturah, sm pa ke jih je treba zalit seveda. Čebula tut že zgleda, kt da je za spult ampak bom šr mal pustu. En od česnov je v steblu naštimu potomce - smešna reč, so pa zelo šarf.

Nism šur, a sm zadovoln s sezono do zdej, nekam hitr se zadeve odvijajo

2 komentarja:

  1. Baje da ni faj po tej vročini zalivat ne čez dan, in ne zvečer, ker zemlja "kuha" in se rastline (paradajzi) "uparijo".

    Pravijo da sam zjutraj zaleže...

    OdgovoriIzbriši
  2. hja, sem mel že podobne pomisleke, predvsem pa mam pomislek glede zalivanja z zelo toplo vodo (v sodih se namreč zelo segreje)? zjutraj se mi enostavno ne da, verjamem pa, da je bolš..

    OdgovoriIzbriši