nedelja, 5. junij 2011

Dež je

Tole deževje ma svoje pluse in minuse. Plusi so, recimo, da ni treha zalivat, da se polnejo sodi z deževnco, pa da je na izi pleveu vn pult, minusi pa da taisti pleveu raste k zmešan, pa da kšne pritlehne rastline začenjajo gnit (recimo solata pa jagode), da ne govorim o tem, kok loh dž škoduje paradajzu. Letos bom ukrenu vse preventivne, da bi se izognu boleznim paradajza. Tko ga recimo škropim s pripravkom iz sode po dežju (glej nazaj nekam zakva je to dobr), dons pa sm potrgu še vse liste, k so bli v bližini tal, ker se recimo nekaj teh bolezni širi od tal proti vrhu, poleg tega ma paradajz take glupe brazdaste liste, v katerih se zadržuje vlaga in potlej raznorazna mikro golazen...

Med tem početjem sem se s perdo naslonu na ribez, kar je rezultiral v vpadu nasilnih mravelj direkt pod hlače v razporak..dobr, da mam bliz lopo, da sm se rešu te nadloge.

Lotu sm se pincirat zalistke na paradajzu - to je dobr zato, da mu le-te ne jemljejo energije, pa še prevlka džungla rata, če jih puščaš.

Na mestu, kjer sem posejou brokoli, se je pojavl nešteto latentnih redkvic, pa me vem če bo kej haska od njih. Drgač pa je že radič lepo vn pogledu..

..koleraba je zdej taka, k se zagre..

...čebula se je ful popravla, vmes pa korenček uspeva, kot za stavo...

..lepo pa je začeu tut en od ribezov zoret. Med obiranjem sm ugotovu, da ga je obirou že nekdo drug, verjetn kšni ptiči, mimgrede pa so me še enkat napadle mravlje, a tokrat na manj vitalnih delih...en škrnicl je blo ribeza na konc (da jagod in solate ter melise ne omenjam...ajd

Ni komentarjev:

Objavite komentar