torek, 19. julij 2011

Gajba

Tokle tehle krasotic je zraslo, so debele in okusne. Lepo se dopolnjujejo tele večrodne in enorodne, velik je tut že zdravih poganjkov iz živic, tko da bo sadik na pretek.

O puljenju plevela v sušnem obdobju sm že pisu (načeloma plevel lahko deluje kot zastirka in je clo dobrodošel), vendar me je tale kvazi trava zlo ziritirala s svojo pojavnostjo (pa še jagodam je morila), zato sm jo neusmiljeno populu.

Paradajz zelo dobr dela, vsak dan pa trepetam pred kšnimi črnimi pikami, zato ga kar se da hitro poberem in seveda zaužijem, da se ga najem pred eventuelno boleznijo. Že dolg ga nism pošpricu s sodavico, glede na to, da bo kr neki dežja, neb blo švoh. En volovc je zrastu že za celo pest, češnjevci so zelo zelo okusni - nasledn let sadike spet na tržnci kupm. Zvečer sm si naredu en tak paradajz mix solato s feferoni (glej spodaj), čebulo z vrta in baziliko balkonis (+ so,l olivc in kis seveda), o božanskosti okusa ne bom govoru.

Para tehle klasik paprik je že v nastajanju (ne vem sorte)..

..kot kaže, pa bo po količini spet zmagal kajenski čili. Enga sm seveda mogu probat na suho, kar sm potlej ene 10 minut obžalvou. So ekstra šarf, kljb temu, da sem vajen pekočega..

..ugledal sem tudi nekaj jalapenjotov - te so po okusu zmagovalni. Manj vroči in zelo sočni...mmm

No tole je bera feferonov, par jih bo svežih šlo v prebavni trakt, ostalo vložim za ozimnco, ane..

Nabrou sm še cel kup buč in bučk - patišon, hokaido in obične bučke - te so me letos malce razočarale. So sicer okusne, ampak ne rastejo tko dobr k lan, pa takih čudnih oblik so, za kar krivim slabo seme. Tud rastejo zlo nepredvidljivo in nimam niti prilike jih mlade obrat za vlaganje.

Tole je torej omenjena gajba - zelenjave za ceu tedn za eno familijo..v petek roma na morje kakopak...

1 komentar: