četrtek, 9. junij 2011

Dost mam

Ne se ustrašt, ni (še) govora o blogu, pač pa o vodi z neba aka dežju. Nism si mislu, da gre loh dež vrtnarju, odvisnemu pd deževnce, sploh kdaj na jetra. No, gre. Jagode je že čist zabediru in tut drugim rastlinam bi se že prlegu kšn sonce. Tko morm vs paranoičn špricat paradajz s sodavico..na fotki so preparati za vanjo det, poleg pa še žajbelj, ki naj bi se sušil ane - bl težka pr 129% vlažnosti..

Paradajz s to zadevšno pošpricamo po dolgem in počez, pa še zemlo okol njega..

Med paradajzom se stežka prebija bazilika, kako da ne, če skoz dž teži (seveda ma raj mn vlage, kot to veli njeno poreklo)..

So me pa vsaj razveselile tele lepotice..

Pa spet mal užalostil tale revež..

Krivdo zopet pripisujem mravljam, med koreninami so si namreč omislile mravljišče, zato so ble tut zanč tok živčne..

Sicer sem danes populu rukolo (verjetn bi se dal še kej iztržit iz nje, pa se mi je zdel preveč zamudno) in zasejal novo. Prav tako sem populil krešo, ob tem početju pa me je napadla sama zelena - s svojim vonjem me je zaznamovala za cel večer. Priporočam jo kot repelent za partnerje, še s prhanjem gre stežka vonj stran. Mimgrede sm uč vrgu na kumaro, ki si je dodobra opomogla od špricbe (glej post Kiks) in že veselo pleza po ograji.

Tole mi je ratal domov prnest, ni ne vem kaj, pa koko nej bo, če skoz pada...

2 komentarja:

  1. Ja valda da ti use zamaka, a s kanale ukrog vrta, pa med gredicami kej puglobu, morjo bit dost globoki, pa tut km more vse udtekat, ane. Pa s temi preparati madona tut opletaš pa permutiraš pa kompliciraš k en farmacevt križan s čarodejem. Pr ns na dulenskm sam pusadimo pa rase. Pa kje maš ta vrt zaboga, da te use uši pa muhe, pa ne vem kuga vse zajebava, na kungresnm trgu al kva? Porka klubasa, no!
    A veš kuga sm jest slišu ud enga kompanjona, da pumaga. On k pride na vrt spije ene par pirov, pa par fraklnov ta močnga dumačga pelina (čez 70% alkota more met nujn, zapomn si), no pol pa mal naukol kej postori, usake tolk cajta k ga pa sct prime ( pr nemu trikrat na uro prau), pa mau pumoč po zelenjau na različnih koncih. Nbenh prublemou duzdej. Bejž bejž sodvica, pa kamilce, pa ne vem kuga.

    OdgovoriIzbriši
  2. kanale mam res bl švoh, sej zamaka lih ne, loh bi pa blo mn mokro ja...hehe tut ena suseda mi je rekla kuga spet copram, ampak lej, vse rase tko k more, terapije s perom pa itak redno prakticiram...sicer pa lublana je bulana..

    OdgovoriIzbriši