torek, 29. marec 2011

"Dubr dan, ste spet pridn?"

Me je nagovorila mamca ob prihodu, jaz pa odvrnu: "šur". Šu sm namreč posejat še solato, se mi je zdeu tak primern dan. Zemla je fino namočena, tko da s kaljenjem nau blema. Posejal sem Ledo in Ljubljansko ledenko, prvo sem meu tut lan in je zelo dobra, druge nism meu. Naredu sm linije s primernimi razmaki, pomagu sm si z impro ravnilom.Leda je fina solatka, če je posejana pregosto, jo enostavno razredčiš s puljenjem, ko je še mlada in jo s slastjo zaužiješ. Ko jo začneš redčit, se rast eksponentno pospeši, tako da jo še z veseljem frendom potalaš.

Naletu sm še na par neznanih poganjkov..tole je pomoje luštrk....tole, bi reku, je fžon....tole pa nimam pojma, a zgleda preveč sofisticirano za plevel.V komentarjih zbiram odgovore na te tri zagonetke, kdor pravilno odgovori, dobi all-you-can-eat redkvic. Rešitev bo namreč znana takrat enkrat, k bojo redkuce uzun.

6 komentarjev:

 1. Moja babi je podala strokovno mnenje in pravi: roža, fižol, česen. Ni pa 100 procentna...

  OdgovoriIzbriši
 2. hm..roža-dvomim, ker jih ni blo nikjer bliz lani; fižol-po včerajšnji obzervaciji se mi bolj dozdeva, da je bučka; česen-zna bit, ampak je mal čuden potek rasti listov...bo čas pokazu..

  OdgovoriIzbriši
 3. luštrek
  bučka ali kumara
  česen
  bjz reku

  OdgovoriIzbriši
 4. luštrek definitivno, bučko tud jaz sumim, česen - še ni jasno

  OdgovoriIzbriši
 5. CILLIA SILLA - LUCA08. april 2011 13:46

  Pa sej sam veš - če si mel tm lan kumare odnosno bučke, je kaka pečka not zašla, glede česna ga povohi, enako glede luštreka, k ne veš al je zelena al luštrek

  OdgovoriIzbriši
 6. tm ni blo ne kumar ne buč, ajde bom povohu...sej pravm, da je luštrek es

  OdgovoriIzbriši