petek, 4. marec 2011

Zima

Yeah! Blog ma že dva spremljevalca! Mene in mene..Čestitam!!

Zaenkrat bodo posti bolj skopi (tut sicer ne preveč prčakvt), ker pozim ni kej dost za praskat na vrtu, loh edin preštihaš, če sevede ni zmrznena zemla, magari spucaš orodje, nardiš plan zasaditve etc. Jest sm še kupu par sodov za deževnico, ki so se lepo napolnili, to je pa to..


Pred zmrzaljo, kot rečeno, preštihamo, da se deloma znebimo plevela (starejše generacije zlo promovirajo ta način, seveda pa lahko štihamo šele spomladi), nakar posadimo zimsko (jesensko) čebulo ter česen...na spodnji sliki se že vidjo poganjki, še par tednov/mescov, pa bo za u golaž...

U zemlo loh rukneš še marsikej pred zimo in maš spomladi že velik za jest; tako lahko zasadiš blitvo, špinačo, brstični ohrovt (ga zasadiš že prej, a prezimi), pa še marsikej okusnga..Klele je naprimer vidna neka kvazi špinača - bomo vidl, kaj bo ratal iz tega..




Jagode se bodo zdej zdej prebudile in bodo nared za presajanje..morm rečt, da so lan zlo dobr uspevale, zahvala pa gre me drugim Silinmu radioaktivnem kompostu in seveda mojim bicepsom..poleg so še razne "začimbe" in dišavnice .Ja man!






Še hiter pogled na kompost, ki je zelo fina in hvaležna reč..ostanke rastlin nalagaš v tole kanto in čez dve sezoni maš zelo koristno gnojilo..maš velik teorij glede odmetavanja rastlinskih in drugih ostankov na kompost, zaenkrat se nobenga ne držim kej posebi..

3 komentarji: